Inspirasjon til bryllupsfoto

life-863708_640Det er lite som er flottere enn et perfekt komponert bryllupsbilde. Dessverre kan de også fort bli kjedelige, da de fleste går for enkle, oppstilte bilder. De krever lite eller ingen forberedelser, og brudeparet slipper å la fotograferingen ta så stor plass under planleggingsprosessen. Dermed blir fort de oppstilte og litt kjedelige bildene gjengangere fra de aller fleste bryllup.

Tenk utenfor boksen

Her gjelder det rett og slett å tenke nytt. Dette er en dag brudeparet kommer til å tenke tilbake på med glede for resten av livet, og bildene spiller en stor rolle når man skal forevige minnene fra dagen. Uansett om det er du som skal gifte deg, eller om du skal ta bildene for brudeparet, er god kjemi og kommunikasjon mellom brudeparet og fotografen nøkkelen til et bra fotografi. Det er viktig at fotografen får klarhet i hva brudeparet ønsker seg. Man kan blant annet gå for en litt kunstnerisk vri, ha mange skjult-kamera-bilder, eller man kan gå for de oppstilte og tradisjonelle bildene. Det er viktig at brudeparet blir fornøyd, så her må man som fotograf bare føye seg. Men som brudepar kan det være lurt å lytte til fotografens ideer – han eller hun er tross alt ekspert i faget.

Fang øyeblikkene

Hva slags følelse man får av bildene vil være veldig avhengig av kroppsspråket som brukes. Det er ikke alle som er like komfortable med å bli tatt bilde av, og dette vil ofte synes utrolig godt. Her vil man som fotograf også kunne fungere litt som coach for å være sikker på at bildene ikke ser ut som de er tatt fra en skolekatalog. Det kan være et alternativ å bruke ulike rekvisita, eventuelt at man gir brudeparet beskjed om å gå mens de snakker sammen, kysser hverandre eller lignende, uten at man gir beskjed når bildene blir tatt. På denne måten har man muligheten til å fange øyeblikk som blir mindre oppstilte, og på den måten også litt mer naturlige, selv om brudeparet kanskje ikke trives så godt foran kamera.

Noe annet som kan være lurt å tenke på er å ha en assistent, og dette kan være en flott ting å bruke forlovere til. De kjenner gjerne brudeparet godt og kan være gode hjelpere når det gjelder å finne naturlige poseringer og uttrykk. De kan også brukes til å arrangere brudekjole, blomster og eventuelt friske opp sminke dersom det er nødvendig.

Ta tiden til hjelp

En annen ting som er utrolig viktig å tenke på, er tidspunktet for fotografering. Altfor mange stresser med å få tid til bilder mellom kirken og mottakelsen, og ofte tenker brudeparet mer på å komme seg tilbake til gjestene sine enn å faktisk få de best mulige bildene. Et alternativ her er rett og slett å starte dagen litt tidligere, og heller kanskje prøve å få tatt bildene allerede før kirken, dersom det er mulig. Da slipper man at brudeparet allerede er slitne, og man har muligheten til å fange det øyeblikket brudgommen først ser sin utkårede i full brudestas. Eventuelt kan man også sørge for at det er lagt opp til noe underholdning eller lignende, dersom brudeparet skal ta bilder mellom vielsen og middagen.

Tenk på bakgrunn

Noe av det som kan være viktig å tenke på når man skal ta brudebilder, er å være litt ekstra nøye med bakgrunnen. Et bilde kan løftes opp flere hakk ved hjelp av en flott bakgrunn – og ofte er bakgrunnen bildets blikkfang, selv uten å stjele oppmerksomheten fra motivet. Dette bildet skal tross alt henge på brudeparets vegg en god stund fremover, og da lønner det seg å ha en tidløs bakgrunn. Om bildet blir tatt i en åker, en skog eller ved en gammel låvevegg, er du garantert et tidløst resultat. En ting som også kan krydre bildet, er å samsvare det med parets personlighet. Ta med et element eller en posering som representerer paret, slik at det blir mer ektefølt og personlig.